Prosztata szűrés

 

FELHÍVÁS


Tisztelt Ferencvárosiak!


Budapest F őváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata nagy súlyt helyez a kerületi lakosok egészségmegőrzésére. 2014. május hónapban egy bevezet ő előadást követ ően három alkalommal biztosítunk lehet őséget a kerületi férfi lakosok prosztatabetegségeinek szűrésére.


A prosztata jóindulatú megnagyobbodása egy korral járó elváltozás, ami 45-50 év felett a férfiak nagy többségénél jelentkezik. Nem okoz minden esetben p anaszt, ilyenkor kezelést nem igényel, a panaszok gyógyszeres kezeléssel jól mérsékelhet őekvagy megszüntethetőek.


A prosztatarák a jóindulatú prosztata megnagyobbodáshoz hasonlóan a kezdeti stádiumban nem okoz panaszt, ezért az csak sz űrővizsgálattal deríthet ő fel. A kezdeti stádiumú prosztatarák jól gyógyítható, szemben a szűrővizsgálatra nem járóknál kés őn felfedezett rákkal, mely az életesélyeket nagyban befolyásolja, számos szervre áttéteket adhat, fájdalommal, vérvizeléssel, vizeletelakadással járhat, és a m űtét, gyógyszeres kezelés, besugárzás jóval kevesebb eredményt hoz, mint az id őben felfedezett rák esetében végzett ellátást.


A vizsgálat fájdalommal nem jár, 10-15 percet vesz igénybe, el őjegyzés alapján kerül elvégzésre, így várakozással sem jár.
Mindezek alapján javasoljuk minden 45 év feletti ferencvárosi férfilakosnak, hogy vegyen részt a meghirdetett és támogatott sz űrővizsgálatban, melyre a Mester utca 45. szám alatti Szakorvosi Rendelő 4. emeleti Urológia Szakrendelésére várjuk.

2014. május 7-jén 14.00 órakor a prosztataszűrés fontosságáról el őadás kerül megtartásra a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Kft. Oktatási és Továbbképz ő Központjában (1095 Budapest, Dandár u. 28.), melyre minden érdekl ődőt szeretettel várunk.

A szűrővizsgálatők időpontjai:

2014. május 14. 13.30 és 17.30 óra között
2014. május 21. 13.30 és 17.30 óra között
2014. május 28. 13.30 és 17.30 óra között


A vizsgálatra el őjegyzés kérhető hétfőtől péntekig 8.00 órától 13.00 óráig a 455-4509-es telefonszámon.
Reméljük, hogy minél többen tudnak részt venni, ezeken a sz űrővizsgálatokon, hiszen az egészség megőrzése, a betegségek megel őzése, illetve korai felismerése nagyon fontos.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, tegyünk együtt az egészséges Ferencvárosért!


Budapest Főváros IX. Kerület
Ferencváros Önkormányzata